Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/39/221439/rikardlofgren.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752
Webbutveckling - SEO - frilans-konsult

Webbutvecklare

Webbutvecklare & webbdesigner med inriktning på Joomla! & WordPress på uppdrag av företag & organisationer. CMS systemen JOOMLA! & WordPress har blivit populära verktyg. Men jag skapar även er webbsida eller hemsida i HTML & CSS om så önskas. Jag utför:

  • Installation + konfiguration av webbservrar
  • Installationer av CMS Joomla!, WordPress etc.
  • E-handel & Affiliate lösningar.
  • Webbdesign & Stilmallar
  • Vid behov utveckling i PHP & MySql.
  • Enklare hemsidor i HTML & CSS
  • Sökmotoroptimering (SEO)
Läs mer..

Webbutvecklare och webbdesigner på uppdrag som frilanskonsult

Som frilansande webbutvecklare utför jag uppdrag inom webbdesign, HTML & CSS, PHP & MySql mm. Jag har en del insikt i andra script-språk också, så att jag kan ta mig fram obehindrat i min utveckling. (Det finns självklart undantag). Även  systemlösningar för (LINUX / UNIX) webbservrar, MySql-servrar, server-applikationslösningar, uppdateringar, konfigurationer åtar jag mig i mån av tid.

Webbutveckling - SEO - google-optimerar

 

Sökmotoroptimering (SEO) mitt ess i rockärmen

Inom webbutvecklingen har sökmotoroptimeringen blivit lite utav en passion. SEO intresset började på grund av mina privata webbplatser och projekt, och växte nästan till en slags udda sport, och i dag arbetar jag med sökmotoroptimering på heltid, SEO eller (Search Engine Optimization) som det heter på engelska, är ett ganska brett begrepp, och omfattar inte bara sökord och sökfraser som många tror, utan SEO är en hel vetenskap. Du kan läsa mer om sökmotoroptimeringens olika faser nedan.

Webbutveckling - SEO - Joomla

Söker ni en webbutvecklare specialiserad på Joomla?

Då har ni nog hittat rätt!  Jag har dryga 12års erfarenhet av webbutveckling i CMS verktyget Joomla, och har under åren hunnit skaffa mig en god kunskap i Joomla, dess kärna och funktioner. Jag kan även utveckla tillägg till Joomla vid särskillda behov,

Webbutveckling - SEO - webbutvecklare-wordpress-utvecklare

Jag har även god kännedom om utveckling i WordPress

Om ni skulle föredra WordPress som är mer blogg inspirerat, går det självklart utmärkt även det. Jag  utvecklar dagligen i WordPress mot kunder på min ordinarie arbetsplats, och dessutom är denna webbplats utvecklad i WordPress.

Webbutveckling - SEO - joomla-eller-wordpress-webb-utveckling-design

Joomla eller WordPress?

Både Joomla och WordPress är helt suveräna innehållshanteringssystem sk. CMS som står för ”Content management system”. Det innebär ett dynamisk webb-verktyg för innehållshantering. Båda går att använda till det mesta och man kan skapa allt från communitys och webbforum, till användarportaler, CRM system, webb-butiker, eller en e-learning plattform. Det är nästan bara fantasin som sätter stop. De kompletterar varandra enligt mig, med att WordPress har snyggare designalternativ, är lättbegripligt för gemene man, medan Joomla har ett lite djupare stöd för vissa funktioner, och ett mer uppstrukturerat administratörsgränssnitt, och lämpar sig därför bättre för större sajter än WordPress. En WordPress sida blir lätt rörig om den blir för stor, Känns det svårt att välja, Kontakta mig, så kan jag avgöra vad som lämpar sig bäst för era behov och även demonstrera båda systemen inför ett beställningsuppdrag.

Sökordsanalys

Vad era potentiella besökare faktiskt söker på för att hitta er

T

Sökordsoptimering

Varje webbsidas utvalda sökord och fraser på rätt plats

Sökmotoroptimering

Optimering av en webbplats för att hamna högre i sökresultat