Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/39/221439/rikardlofgren.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

Har man frågat sig: Vad söker folk på? Är man rätt ute!

Vad söker folk på? -Ja har du tänkt så, så har du tänkt rätt i alla fall när vi pratar ur sökmotorernas synvinkel. Här ska jag försöka hjälpa dig att just ”Hitta sökord som folk söker på”

Kul att du undrade! För det är så de flesta inte tänker när de ska optimera sina webbsidor för just sökmotorer. Men du har rätt. Man måste tänka omvänt när man sökmotoroptimerar. Där av namnet ”Rikard’s Spegelrätta blogg” (För det är ungefär som att gå med kläderna ut och in vända) Oftast tänker man kanske på det man vill förmedla eller saluföra med webbsidan, men allt för sällan tänker folk just det absolut viktigaste – Vad söker folk på? Vad letar den som söker din produkt efter? Låt oss leka med tanken att du har en webbsida för ditt företag som sysslar med ventilation, och du ska marknadsföra den senaste luftrenaren till ett fantastiskt pris. Ditt självklara sökord är ju då just ”luftrenare”. Men den vanligaste missen över lag i sökoptimering är just produktmarknadsföring. Du missar kundens intresse.

Det automatiska valet för ventilationsfirmans sida är oftast att man väljer att optimera sin sida i detta läge för just ”luftrenare” eller ”billig luftrenare” Men söker folk på det? Nej, förmodligen inte. Och gör de de så kommer de förmodligen mötas av alla dina konkurrenter i dörren också. Tänk istället vad produkten erbjuder för kvalifikationer.

Kunden i detta läge har ett problem med sitt dåliga inomhusklimat, har nyligen fått astma eller bara en dålig lukt hemma eller på arbetsplatsen och vill avhjälpa det. Det finns tusentals återförsäljare för just luftrenare, var av många är billigare än ditt företag vilket leder till en dålig sökposition på sökmotorerna, knappt några besökare till webbsidan och en usel försäljning.

Så vad söker folk på?

Majoriteten söker efter deras problem. Så istället för att sökordsoptimera webbplatsen för luftrenare så varför inte optimera den för vad folket letar efter? I exemplet ovan letar dom kanske efter ett sätt att få bort grannens röklukt, eller kanske har de nyligen fått beskedet att dom har fått astma? Kanske har dom en väldigt dammig miljö, och letar efter en ny dammsugare? Då är ju luftrenare toppen! Hur kan jag använda det, kanske du tänker nu? Att optimera luftrenar-sidan för meningar och ord som ex. ”bästa huskuren mot astma”, ”få bort röklukt” eller ”robotdammsugare som tar sig över trösklar”, Använd sedan meningen i artikeln om din luftrenare som Ex. Den bästa huskuren mot astma för dig som är damm allergiker är inte att uppfinna robotdammsugare som tar sig över trösklar, eller skälla ut grannen för att du inte kan få bort dennes röklukt, det är vår luftrenare blabla…, Och vips! Testa ska du få se..

Folk är väldigt bra på att googla alla bekymmer, åkommor och problem de har. Och analyserar man det hela upptäcker man fraser för allt mellan himmel och jord, så det är där träffarna finns.

Efter många år av webbutveckling har jag märkt att folk som faktiskt har ett problem av något slag, och som får sitt problem avhjälpt via webbinnehållet också är de som gör ett lyckat avslut.