Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/39/221439/rikardlofgren.se/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752
Sökmotoroptimering - SEO - sökmotoroptimering-seo

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering – SEO innebär att man sökmotor-optimerar en webbplats för optimal placering på ex. Google. Relevanta sökord och fraser vägs noga in med innehållet. Sökmotoroptimering bygger på en genomgående sökords-analys där man analyserar vilka sökord och fraser webbplatsens potentiella besökare vanligtvis söker på för att hitta det målsidan erbjuder på en sökmotor som ex. Google, Bing, Yandex mf.

Läs mer..

Sökmotoroptimering – SEO

Sökmotoroptimering eller SEO som det förkortas står för engelskans ”search engine optimization”.

Sökordsanalys

Vad era potentiella besökare faktiskt söker på för att hitta er

T

Sökordsoptimering

Varje webbsidas utvalda sökord och fraser på rätt plats

Webbutveckling

Tillverkning av webbplatser, webbsidor & innehåll

Sökmotoroptimering med erfarenhet

Sökmotoroptimering har blivit mitt ess i rockärmen. Med över 20 års erfarenhet av webbutveckling har SEO varit oundvikligt. Till en början under 90-talet förstod man inte riktigt vikten av att sökmotoroptimera webbsidor, man fick mer eller mindre träffar hur man än bar sig åt så länge man hade riktigt utformade metataggar på sina webbplatser. Så fortlöpte det under internets fram-mars under hela 90-talet, och nästan ett decennium in på 2000-talet. Närmare bestämt 2009 när Google släppte sin betaversion av ”Google Caffeine”.

Google Caffeine förbättrade sökmotorn

Google Caffeine va googles sätt att städa upp webben kan man säga. Med den nya förbättrade sökmotorn Google Caffeine som ersatte Googles tidigare sökmotor den 8 juni 2010 skulle webbinnehållet bli bättre. Förändringarna var inte märkbara till det yttre, och för den enskilde surfaren, då det som förbättrats var antalet indexerade sidor samt att Google gav snabbare och relevantare sökresultat. Men för webbutvecklingen blev det tuffare. Den nya sökmotorn indexerade inte längre vad som helst som hade riktigt utformade metataggar, den hade blivit långt mer sofistikerad än så. Med Caffeine hade Google fått ett AI som var långt mer utvecklat än tidigare.

Omöjligt att sökmotoroptimera skräpsidor

Sökjättens nya sökmotor förstod nu mera vad som va relevant till vad och inte, och det blev på så sätt omöjligt att optimera ”skräpsidor” med hjälp av metataggar. Rensningen i sökresultaten va välbehövlig då halva internet under senare delen av 90-talet var besudlat av hemutvecklade amatörmässigt utformade skräpsidor, med ouppdaterat innehåll, men blev även en match för de seriösa. Sökmotoroptimeringen bestod nu inte längre ett par rader metataggar, en hop med inlänkar från diverse skräpsidor och länkbyten, utan avvägdes numera i relevans av googles AI. Många av dagens söktjänster och sökmotorer baserar sitt resultat på Googles svar, vilket både är på gott och ont.

Fördelen blev ett generellt sätt att optimera för sökmotorer

Fördelen är att man har ett generellt sätt att optimera för. Nackdelen är om sökmotorn av någon anledning tycker ditt innehåll är dåligt. Upplever sökmotorn att ex. din text tex. är ”för optimerad” så hamnar din webbsida i ett sökfilter. Är din webbsida optimerad men sökmotorn upplever att ditt innehåll är irrelevant till dina tilltänkta sökord som du optimerat den för, hamnar webbsidan i ett annat filter osv. Idag krävs en noggrann avvägning av hela innehållet. Med medvetenhet och exakthet i struktureringen av webbsidans innehåll, samt relevans och saklighet i webb-innehållet annars har man inte en chans på dagens sökmotorer.

Du kan läsa mer på Wikipedia